Frankrijk stuurt "Saint Laurent" naar de Oscars

"Saint Laurent", de biopic van Bertrand Bonello over de Franse couturier Yves Saint Laurent, is de Franse inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Dat heeft het Frans filmcentrum aangekondigd.
AP2014

"Saint Laurent" ging in première op het filmfestival van Cannes en komt woensdag uit in de Franse bioscoopzalen. De film vertelt het verhaal van YSL in de jaren 1967-1976, toen de modeontwerper op het toppunt van zijn roem was en er een extravagante levensstijl op nahield.

De hoofdrol is voor Gaspard Ulliel. Zijn geldschieter en partner Pierre Bergé wordt gespeeld door de Belgische acteur Jeremie Renier.

Vorig jaar stuurde Frankrijk "Renoir" naar de Oscars, een biopic over de laatste jaren van de impressionistische schilder, maar die haalde de eerste selectie niet.