Google-topman schrijft blog voor Europese Commissie

Net nu de Europese Commissie een tandje bijsteekt in haar onderzoek naar Google, heeft topman Eric Schmidt in een blogbijdrage voor diezelfde Commissie meer politieke ondersteuning voor de ontwikkeling van de digitale economie bepleit. De tekst verscheen op de homepage van eurocommisaris voor Digitale Agenda Neelie Kroes.
AP2014

"Wanneer het de nieuwe Europese Commissie lukt hervormingen door te voeren, zal Europa een leidende rol in de digitale economie spelen en een betere plaats om te leven en te werken zijn", zo schrijft Schmidt over de nieuwe Commissie onder leiding van Jean-Claude Juncker die in november aan de slag gaat. De Google-topman roept op nationale hinderpalen te slopen om een echte eengemaakte digitale markt te vormen in Europa.

Schmidt is de eerste in een reeks vooraanstaande zakenlui, kunstenaars en politici die hun visie op "een nieuw Europa" uit de doeken zullen doen op de blog van Kroes. Het bureau van Kroes beklemtoonde dat de bijdrage van de topman niets te maken heeft met het onderzoek dat de Europese concurrentiediensten voert naar de dominante marktpositie van Google. De collega van Kroes, eurocommissaris voor Mededinging Joaquin Almunia, onderhandelt al drie jaar met Google over aanpassingen aan de zoekmachine van het concern.