John Crombez neemt ontslag als staatssecretaris

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) heeft ontslag genomen uit de federale regering. Hij wil zich volledig richten op zijn nieuwe taak als fractieleider in het Vlaams Parlement. Partijgenoot en minister van Economie Johan Vande Lanotte neemt zijn bevoegdheden in de ontslagnemende regering over.

Crombez werd de voorbije weken genoemd als mogelijke opvolger van de onder vuur liggende partijvoorzitter Bruno Tobback. Op de fractiedagen van de SP.A, vrijdag en zaterdag in Nieuwpoort, ontkende hij dat hij op de rem zou gaan staan en zich alleen daarop zou concentreren. "Vanaf maandag ga ik het gaspedaal indrukken als fractieleider in het Vlaams Parlement."

Eerder  namen ook de federale ministers Annemie Turtelboom (Open VKD) en Joëlle Milquet (CDH) en staatssecretaris Philippe Courard (PS) ontslag uit de federale regering om te verhuizen naar het regionale niveau.