Lady Gaga: "Elk moment met Tony is als een droom"

In de aanloop naar hun optreden op de Grote Markt in Brussel later vanavond hebben Tony Bennett en Lady Gaga in het stadhuis van Brussel een persconferentie gegeven.

De 88-jarige Bennett en de 61 jaar jongere Gaga (27) hielden hun persbabbel in de rijk gedecoreerde trouwzaal van het Brusselse stadhuis, die uitgeeft op het terras aan de Grote Markt, waar ze om 22.30 uur samen optreden. Voordien geeft de jazzlegende Tony Bennett nog een soloconcert in het Koninklijk Circus.

Gaga en Bennett hebben elkaar ooit op een liefdadigheidsevenement ontmoet. "Ik was vereerd dat Tony wist dat ik van jazz hield", zei de popdiva. "Zoals Frank Sinatra ooit zei, is Tony de beste van de business. Elk moment met hem is een droom, hij leerde me over jazz en over het leven." Ook Bennett was kwistig met complimenten. "Los van haar huidige succes, is Lady Gaga een echte artiest. Ze zal altijd bij ons blijven."

Tony Bennett voelt zich vereerd met de grootse ontvangst die hij in Brussel kreeg. "Het liefst van al doe ik het eenvoudig, in een akoestische zaal. Maar als Lady Gaga vanavond opkomt, zal op de Markt een reactie weerklinken die ze hier nog nooit hebben gehoord. De mensen zijn dol op haar."