Leffingeleuren klokt af op 13.000 muziekliefhebbers

Het driedaagse muziekfestival Leffingeleuren in het West-Vlaamse Leffinge heeft 13.000 bezoekers ontvangen. Dat meldt organisator Lode Pauwels kort voor de laatste noten van Admiral Freebee op zondagavond.

Leffingeleuren, de traditionele afsluiter van het festivalseizoen, blikt terug op een mooi festival, al mocht het qua bezoekers iets meer zijn.

"Doel was 15.000 muziekfans te lokken, maar we klokken iets lager af, op zo'n 13.000. Het kan er niet altijd boenk op zijn", aldus Pauwels. "Misschien is de markt wel verzadigd. Zeker voor kleinere festivals is het niet evident."

Maar muzikaal en qua sfeer en beleving was het opnieuw een voltreffer. "De tent stond toch vaak helemaal vol", vertelt Pauwels. "En dat ook deze editie incidentloos verliep, blijft het belangrijkste."