Ontsnapte gevangene geeft zichzelf aan

De man die vrijdag ontsnapte bij het Erasmusziekenhuis in Anderlecht, heeft zichzelf aangegeven. Dat heeft zijn advocate bevestigd. De man wordt momenteel ondervraagd door de politie.

De gevangene, een jonge twintiger, was in eerste aanleg veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor een reeks gewapende overvallen. Vrijdag had hij de toelating gekregen om de gevangenis te verlaten en onder politiebegeleiding zijn terminale moeder te bezoeken in het Erasmus-ziekenhuis.

Op het moment dat de jongeman, begeleid door drie politiemannen, het ziekenhuis verliet, kwam er een voertuig met hoge snelheid aangereden. De bestuurder van die wagen hielp de geboeide gevangene vervolgens om te ontsnappen. De politie heeft meteen de achtervolging ingezet, maar kon niet verhinderen dat de gedetineerde kon ontkomen.

Omdat de politie vermoedde dat er een gewapende man in het vluchtvoertuig zat, loste ze twee schoten op het voertuig. Niemand raakte daarbij gewond.

Vandaag is de gevangene zich dus zelf gaan aangeven. Hij zou eerder al twee ontsnappingspogingen hebben ondernomen.