Redding zwanenjong loopt niet van leien dakje

Toen Simon Cowell -niet dé Simon Cowell, maar wel de stichter van de Britse dierenbeschermingsorganisatie Wildlife Aid- eerder dit jaar een telefoontje kreeg dat een zwanenjong in een omheining vastgeklemd zat, repte hij zich ernaar toe. Maar "papa zwaan" liet de reddingsoperatie niet zonder slag of stoot gebeuren. De beelden werden vorige week op YouTube geplaatst en werden in een mum van tijd 1 miljoen keer bekeken.

Toch bleef Cowell tijdens de reddingsoperatie van het jong uitermate kalm en slaagde hij er in het uit de omheining te halen, ook al bleef "papa zwaan" zich de hele tijd agressief tegenover hem gedragen.

"Nu is het gezinnetje weer samen en is iedereen gelukkig, ook al heb ik er een paar blauwe plekken op mijn arm aan overgehouden. Maar het is zo fijn dat ik zoiets kan doen. Nu kunnen we weer naar huis gaan en kan ik verder eten, het eten dat ik moest laten staan om naar hier te komen", besloot Cowell in de video.

Buzzfeed omschreef de actie als volgt: "Een man weerstaat aanval van zwaan om diens kroost te beschermen en zo is hij de Britse held die we verdienen." MTV vond Cowell dan weer "ongelooflijk zen, terwijl hij door een zwaan werd aangevallen".

lees ook