Siemens neemt Dresser-Rand over voor bijna 6 miljard euro

Het Duitse technologieconcern Siemens neemt de Amerikaanse toeleverancier aan de olie- en gasindustrie Dresser-Rand over.
AP2013

De deal heeft een waarde van 7,6 miljard dollar (zo'n 5,9 miljard euro). Siemens betaalt 83 dollar per aandeel in contanten voor de onderneming. Siemens had naar verluidt al ruim drie jaar een oog op het bedrijf en kan met de overname zijn activiteiten op energiegebied versterken.

Sulzer

Met de aankoop is Siemens de Zwitserse pompmaker Sulzer een stap voor. Die concurrent liet onlangs weten fusiegesprekken te voeren met Dresser-Rand, dat onder meer turbines en compressoren maakt voor de energiesector.

Saillant detail is dat de voormalige topman van Siemens, Peter Löscher, voorzitter is van de raad van toezicht bij Sulzer.