Twee Frans-Belgische animatiefilms genomineerd voor EFA

Twee Frans-Belgische animatiefilms zijn genomineerd voor de European Film Awards (EFA). "Jack et la mécanique du coeur" en "Minuscule, la vallée des fourmis perdues" zijn de twee Belgisch-Franse coproducties die samen met "L'arte della felicitá" strijden om de "European animated feature film 2014". Dat maakte de organisatie bekend.
"Minuscule, la vallée des fourmis perdues"

"Jack et la mécanique du coeur", gebaseerd op een roman van Mathias Malzieu, is het resultaat van een samenwerking tussen EuropaCorp en de twee Brusselse bedrijven uFilm en Walking the dog. De onafhankelijke animatiestudio Walking the dog werkte ook al mee aan "The congress" van Ari Folman die de prijs voor beste Europese animatiefilm vorig jaar in de wacht sleepte.

Ook aan "Minuscule", van Thomas Szabo en Hélène Giraud, werkten twee Brusselse bedrijven mee, Entre Chien en Loup. De derde genomineerde voor de prijs van beste Europese animatiefilm is "L'arte della felicitá", van de Italiaanse regisseur Alessandro Rak.

De European Film Awards 2014 worden uitgereikt op zondag 13 december in de Letse hoofdstad riga.