Vlaams Parlement opende zittingsjaar met opera

Het nieuwe zittingsjaar van het Vlaams Parlement is op een feestelijke manier geopend met een optreden van Opera Vlaanderen. Op voorstel van Groen-parlementslid Hermes Sanctorum had het Vlaams Parlement Opera Vlaanderen uitgenodigd voor een concert.

Het halfrond van het Vlaams Parlement werd vanmiddag even omgetoverd tot een geïmproviseerde operazaal. Op voorstel van Groen-parlementslid Hermes Sanctorum had het Vlaams Parlement Opera Vlaanderen uitgenodigd voor een concert. Het seizoensthema van Opera Vlaanderen - "Macht en onmacht" - sluit bovendien goed aan bij de parlementaire setting.

Het operagezelschap bracht onder meer delen uit opera's van Mozart ("La nozze di Figaro" en "Don Giovanni") en van Verdi ("I vespri Siciliani").

Na het muzikale startschot volgde om 14 uur het politiek startschot voor het nieuwe politieke jaar in het Vlaams Parlement. Omstreeks 15 uur legde Vlaams minister-president Geert Bourgeois zijn Septemberverklaring af, zijn eerste "State of the Union" als Vlaamse regeringsleider.