Wijzigingen op uw treintraject? U weet het vanaf vandaag

Vanaf vandaag kunt u de nieuwe dienstregeling van de NMBS raadplegen. De nieuwe regeling, die ingaat op 14 december, wil "een meer betrouwbare dienstverlening bieden, met realistische reistijden en meer regelmaat in de dienstregeling".

Volgens de NMBS drong een nieuw vervoersplan zich op, "want in enkele jaren tijd is het aantal treinreizigers met 70 procent toegenomen en zijn ook de mobiliteitsbehoeften sterk veranderd". En ook al laat de nieuwe dienstregeling nog een kleine twee maanden op zich wachten, de NMBS start vandaag al een eerst informatiecampagne. Een tweede informatieronde volgt begin december.

NMBS doet dat omdat ze er zich goed van bewust is dat een wijziging van de dienstregeling, zelfs maar met enkele minuten, "een wijziging kan betekenen van lang gevestigde dagelijkse gewoontes". "En uiteindelijk veranderen bijna alle trajecten, het is dan ook belangrijk dat de reizigers nu al inzage krijgen in die wijzigingen, zodat ze een aanpassing van hun gewoontes kunnen voorbereiden", zegt Bart Crols van de NMBS.

De nieuwe dienstregeling is te raadplegen via www.nmbs.be en via de NMBS app. "Het personeel van NMBS staat eveneens paraat om het cliënteel te helpen bij elke vraag over het nieuwe vervoersplan", laat de NMBS weten.