Amerikaanse luchtaanvallen in Syrië "illegaal" volgens Iran

De Iraanse president Hassan Rouhani heeft vandaag tegenover de Amerikaanse zender NBC gezegd dat de luchtaanvallen in Syrië vorige nacht "illegaal" waren.

Vorige nacht heeft het Amerikaanse leger, samen met vijf Arabische bondgenoten, veertien luchtaanvallen uitgevoerd op IS-doelwitten in Syrië. Volgens het Iraanse staatshoofd was er echter geen toestemming van de Verenigde Naties voor de aanvallen en ook niet van Damascus zelf.

Het leger van de VS bombardeert sinds 8 augustus al posities van IS in Irak. Het verschil met de operaties in Irak is volgens Rouhani dat de Syrische president Bashar al-Assad niet om de aanvallen had gevraagd.

Rouhani komt deze week in New York samen met verschillende andere wereldleiders en dat in het kader van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De Iraanse president zei alvast geen plannen te hebben om de Amerikaanse president Barack Obama daar te ontmoeten.