België behaalt 3 wereldtitels skydiven

De nationale militaire ploeg valschermspringer, Hayabusa-Defence, heeft dit jaar drie wereldtitels behaald in formation skydive. In april werden ze wereldkampioen in de windtunnel, in augustus 2014 werden ze wereldkampioen alle categorieen en nu zijn ze in Surakarta, een stadje in Indonesie, ook nog militair wereldkampioen geworden. Nooit eerder werd deze topprestatie behaald door een team in deze discipline.
www.dannyjacobs.be

Het militair wereldkampioenschap liep niet helemaal zoals verhoopt. Door de extreme temperaturen, die overdag opliepen tot 40 graden, kreeg het team te kampen met buikgriep.  Maar ondanks deze ongemakken pakte Hayabusa-Defence toch de derde wereldtitel op rij. Qatar en Tsjechië vervolledigden het podium.

Zaterdag ontvangen de militaire wereldkampioenen hun gouden medaille tijdens de afrondende sluitingsceremonie.