Bier stroomt onder Brugge

De Brugse bierbrouwer De halve Maan legt een 3 kilometer lange, ondergrondse bierleiding aan tussen de brouwerij en de bottelarij. De brouwerij kreeg daarvoor groen licht van het stadsbestuur. Dat schrijven enkele kranten.

De bierleiding zal worden aangelegd van de brouwerij -bekend van onder meer Brugse Zot en Straffe Hendrik- in het stadscentrum naar de bottelarij op het industrieterrein het Waggelwater. Op die manier kan per uur tot 6.000 liter bier, zo'n 750 bakken, naar de bottelarij worden gestuurd.

"Het bier zal 10 tot 15 minuten onderweg zijn", zegt CEO Xavier Vanneste in Het Nieuwsblad. "En op die manier kunnen we jaarlijks honderden vrachtwagens uit het centrum houden." Volgens Vanneste is dit "een unicum in de bierindustrie, met uitzondering van een Duitse brouwerij die een soortgelijk systeem heeft".