Familie Rockefeller gaat voor hernieuwbare energie

Het filantropische fonds van de familie Rockefeller haalt zijn investeringen weg uit de oliesector en gaat investeren in hernieuwbare energie. Het zou gaan om 3 miljard dollar. Dat is opvallend, want de familie Rockefeller is rijk geworden in de olie-industrie.

Met haar filantropisch fonds maakt de familie deel uit van een groep instellingen die in totaal 50 miljard dollar investeringen weghalen uit de sterk vervuilende olie- en steenkoolindustrie.

De Rockefellers willen een duidelijk signaal geven ter gelegenheid van de VN-klimaattop die straks in New York begint. Volgens een woordvoerder stemt de beslissing overeen met wat de overleden oliemagnaat John Davison Rockefeller zou hebben gewild.

Rockefeller overleed al in 1937. In 2001 werd geschat dat zijn bezit 200 miljard dollar zou bedragen, gerekend naar de maatstaven van vandaag. De filantropische organisatie van de Rockefellers is in 1940 opgericht door de zonen van John Davison Rockefeller.