Limburgse werkgevers gaan samenwerken met Nederlandse collega's

De Limburgse werkgeversorganisatie VKW gaat nauwer samenwerken met de collega's uit Noord-Brabant en Zeeland. De twee werkgeversorganisaties willen het bedrijfsleven in de Belgisch-Nederlands grensstreek een extra impuls geven.

Vanuit Limburg wordt dan vooral gekeken naar Eindhoven. Het ontwikkelingsbedrijf Brainport zorgtdaar voor heel wat innovatie en extra tewerkstelling. Rob van Gijzel, de burgemeester van Eindhoven, is een van de gangmakers van Brainport. Volgens hem moet de hele grensstreek nauwer samenwerken om nog een toekomst te hebben in de globaliserende wereld.

"Een grens rond je eigen regio zetten heeft geen zin, dus hoe meer we kunnen samenwerken, hoe beter het is", zegt Van Gijzel. "Naar china gaan om samen te werken is niet zo gemakkelijk, dan is het beter om dat met vrienden dicht bij te doen, op vlak van cultuur maar ook in technologisch opzicht."