Musical "The lion king" breekt alle records

De musical "The lion king" heeft alle financiële records gebroken. Wereldwijd bracht de musical al meer dan 4,8 miljard euro op. Daarmee breekt de productie het record van "The phantom of the opera".

De musical van Disney is met het record de meest succesvolle entertainmentproductie aller tijden. De meest lucratieve film, "Avatar", bracht met een opbrengst van 2,1 miljard euro minder dan de helft op.

De musical "The lion king" werd voor het eerst opgevoerd op Broadway in 1997. Vorig jaar had de productie het record van "The phantom of the opera" op Broadway al beet. Nu heeft de musical "The phantom" ook wereldwijd ingehaald.

"Het is moeilijk om niet emotioneel te worden als je je realiseert wat de invloed van de show is geweest. Ons doel was om een heel puur verhaal te vertellen dat het publiek zou raken in het hart", meldt Thomas Schumacher van Disney.