Organisatie Laundry Day belooft overleg rond verhuizing

Docking Station, de organisatie achter de populaire Antwerpse dancefestivals Summerfestival en Laundry Day, belooft om met een informatieronde binnenkort op alle bezorgdheden van buurtbewoners te antwoorden in het kader van de geplande verhuizing naar Linkeroever. De organisatie belooft verder de nieuwe locatie, de site Middenvijver, als "groene long" voor de omgeving te behouden en bijna het hele jaar volledig of gedeeltelijk toegankelijk te houden voor recreatie.
© FestivalPictures.be 2014 - Full Album at http://www.festivalpictures.be

Summerfestival en Laundry Day, respectievelijk georganiseerd aan het begin en einde van de zomervakantie, moeten vanaf volgend jaar weg van het Antwerpse Zuid om er plaats te maken voor het stadsuitbreidingsproject Nieuw Zuid.

Verschillende onderzoeken brachten volgens zowel Docking Station als het Antwerpse stadsbestuur aan het licht dat de site Middenvijver op Linkeroever het meest geschikt zou zijn als nieuwe locatie.

De terreinen werden daarom voor 20 jaar in concessie geven door eigenaar Waterwegen en Zeekanaal en stadsbestuur en festivalorganisatie kwamen eveneens tot een overeenkomst, die maandagavond ook groen licht kreeg van de Antwerpse gemeenteraad.

Verschillende oppositiepartijen, natuurverenigingen en heel wat buurtbewoners zien de komst van de twee festivals echter niet zitten omwille van de vrees voor overlast en omdat Summerfestival in het broedseizoen van nabije vogelkolonies zou vallen. Docking Station hoopt nog met de huidige criticasters in dialoog te gaan.

"Wij hechten enorm veel belang aan onze relatie met de buurt, omdat we zeer goed beseffen dat die uitermate belangrijk is voor onze toekomst", klinkt het. "Dat hebben we de afgelopen 17 jaar ook bewezen op de rechteroever, te midden van woongebieden waar jaarlijks talloze evenementen doorgaan."