Overvallers aan de haal met daginkomsten Planckendael

Drie gemaskerde en gewapende mannen hebben maandagavond een overval op dierenpark Planckendael gepleegd, in Mechelen. Ze zijn ervandoor met de daginkomsten, meldt de lokale politie van Mechelen. Politie en parket voeren een onderzoek, onder meer op basis van camerabeelden, maar voorlopig is er nog geen spoor van de daders. Planckendael wil liever niet op de feiten reageren.

"Omstreeks 18.15 uur werd een medewerkster na het afsluiten van het park door drie mannen gedwongen om weer naar binnen te gaan en de kluis met de daginkomsten te openen", zegt Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het parket Antwerpen. "De overvallers hebben het geld uit de kluis gegrist en zijn met hun wagen weggevlucht. De medewerkster bonden ze met plastic strips vast aan een deur."

Het slachtoffer in kwestie werkt bij Planckendael aan de kassa en in het souvenirwinkeltje. "Het lijkt erop dat de overvallers dus wisten wie ze moesten hebben en goed voorbereid waren", zegt Claessens.