Rechter buigt zich vanaf vandaag over vaderschap Boël

Vandaag zijn in Brussel de pleidooien begonnen in de rechtszaak die kunstenares Delphine Boël heeft aangespannen tegen haar wettige vader Jacques Boël en tegen koning Albert, haar vermeende natuurlijke vader. Boël wil dat koning Albert haar erkent als zijn dochter.

Sinds zijn troonsafstand is Albert niet langer onschendbaar en kon hij voor de rechtbank gedaagd worden.

Jacques Boël, de wettige vader van Delphine Boël, heeft intussen al een DNA-test afgelegd, en die bewijst dat hij niet haar biologische vader is.

Nu moet ook de rechter dat nog officieel bevestigen, en pas daarna kan Delphine Boël proberen te bekomen dat Albert als haar vader wordt erkend. Het is echter niet duidelijk of ze nog binnen de wettelijke termijn voor vaderschapsbetwisting heeft gehandeld.

De zitting van de rechtbank vindt onder grote persbelangstelling plaats maar gaat wel achter gesloten deuren door. De verschillende advocaten hebben ook al aangekondigd dat ze geen verklaringen zullen afleggen. Het vonnis van de rechter wordt ten vroegste begin november verwacht.