Ryanair wil volgend jaar vijfde meer reizigers in België

Ryanair mikt voor 2015 op een groei met 20 procent van het aantal passagiers in België, tot 6,5 miljoen klanten. Er komen vijf nieuwe routes in de zomerdienstregeling voor volgend jaar: één vanaf Brussels Airport en vier vanaf Charleroi. De Ierse lagekostenmaatschappij wil ook de bezettingsgraad opkrikken.

Vanaf Brussels Airport zal Ryanair in de zomer ook op Dublin vliegen - voor de winterdienstregeling was de verbinding met de Ierse hoofdstad in augustus al aangekondigd. De nieuwe zomerbestemmingen voor Brussels South Charleroi zijn Athene, Boekarest, Praag en Riga.

"De 'tweeledige aanpak' functioneert goed", zegt marketingverantwoordelijke Kenny Jacobs van Ryanair. "Beide werken voor ons en zullen blijven werken." Brussels Airport bedient het noorden van het land en ook een deel van Nederland, Charleroi het zuiden, zegt Ryanair.

De luchthaven van Zaventem zal zo in totaal 11 Ryanair-routes hebben, voor Charleroi zijn er dat 77. Voor Brussels South Charleroi kondigt de maatschappij ook meer zomervluchten en betere schema's van en naar Agadir, Madrid, Marseille en Warschau aan.