Witte tijger doodt tiener in Indiase zoo

In de dierentuin van New Delhi (India) is een drama gebeurd. Een witte tijger heeft een tiener gedood. Volgens de directeur van de zoo was de tiener over de reling gesprongen. Getuigen beweren dan weer dat de jongen over een (te) lage reling leunde en werd meegesleurd.

De precieze omstandigheden naar de dood van de tiener zijn dus onduidelijk. Op camerabeelden (foto) is te zien hoe de jongen tegen een muur gehurkt zit en de tijger hem benadert.

De tijger greep de tiener uiteindelijk bij de nek vast. Andere kinderen gooiden nog met stokjes en stenen naar de tijger, maar die liet zijn prooi niet los. De hulpdiensten waren snel plaatse, maar konden de jongen niet redden.

Volgens een dierenexpert handelde de tijger volkomen normaal. "Iemand betrad zijn domein. Het gaat nog altijd om een wild dier dat opgesloten zit. Het is zeker niet de schuld van de tijger", luidt het. De witte tijger is een zeldzame variant op de Bengaalse tijger en dankt zijn specifieke kleur aan een recessief gen.