"The loft" krijgt brede Amerikaanse release

De Amerikaanse versie van "The loft" van Erik Van Looy verschijnt op 23 januari 2015 in de bioscopen in de VS. De film krijgt een brede release in de VS. "Soms moet je geduld hebben en de zaken hun beloop laten", aldus Erik Van Looy, die bijzonder opgelucht is dat zijn film eindelijk in de Amerikaanse bioscopen zal verschijnen.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om "The loft" in de VS te verdelen. De film is al een tijd klaar, maar de releasedatum werd steeds verschoven. Op 15 oktober verschijnt de remake van "Loft" van Bart De Pauw en Erik Van Looy in de Belgische bioscopen. Drie maanden later kunnen de Amerikanen naar de film gaan kijken.

De Amerikaanse filmdistributeur Open Road Films zal "The loft" op 23 januari 2015 uitbrengen op meer dan 2.000 schermen in de Verenigde Staten.

Erik Van Looy regisseerde de remake van zijn eigen film en castte de acteurs Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller, Eric Stonestreet, Isabel Lucas, Rachael Taylor en Matthias Schoenaerts voor de film.

"Soms moet je geduld hebben en de zaken hun beloop laten. We hebben met "The loft" een hobbelig distributieparcours achter de rug, maar we eindigen met de "wide release" waar we van droomden", reageert Van Looy in een persbericht.

In "De ochtend" op Radio 1 was een bijzonder enthousiaste Erik Van Looy te horen. "Toen de deal rond was, kon ik wel dansen. In de toekomst kan ik misschien twee of drie boeken schrijven over wat er allemaal gebeurd is, maar ik ben vooral blij dat de film nu uitkomt. Het is een lange geschiedenis geweest, maar de problemen met de release in Amerika hebben niets met de film te maken. Het ging om zakelijke complicaties."

Ook productiehuis Woestijnvis is tevreden. "Het is een mooie dag voor Woestijnvis. Het is uniek dat een Vlaams productiehuis erin slaagt om een brede release in Amerika af te dwingen en dat met de remake van een origineel Vlaams script", reageert Wouter Vandenhaute.