Advocaat Jejoen: "Verhaal Jejoen is niet juist"

"Het verhaal van Jejoen dat hij vertelde tijdens het eerste interview terug in België, is niet juist." Dat heeft de advocaat van ex-Syriëstrijder Jejoen Bontinck, Kris Luyckx, vanavond gezegd in "Reyers laat".

Volgens Luyckx was het interview dat Bontinck had met VRT-journaliste Inge Vrancken een schijnvertoning. "Op het moment dat hij dat interview aflegde, had hij net enkele maanden in Syrië vastgezeten. Daar zal hem ongetwijfeld op het hart gedrukt zijn dat ze hem wisten te vinden, ook in Vlaanderen", zegt aldus Luyckx.

Dat interview dat hij destijds aflegde, deed hij zonder enig juridisch advies, zegt Luyckx. "Ik ben daar niet gelukkig mee, en ik weet dat dat de perceptie over zijn persoon bepaalt."

Maandag start het proces waarin ook het verhaal van Bontinck verteld zal worden.