Air France trekt dan toch controversieel Transavia-project in

De directie van Air France heeft dan toch voorgesteld om de expansieplannen van lowcostdochter Transavia in Europa met onmiddellijke ingang op te bergen.
AP2012

De directie hoopt zo dat het conflict met de piloten van de baan is en dat ze onmiddellijk terug aan het werk gaan. De regering heeft het "gebaar" al verwelkomd en stelt dat het nu aan de piloten is om de staking stop te zetten. De pilotenvakbonden SNPL en Spaf werden bij de directie ontvangen, maar hebben nog niet gereageerd op het voorstel.

De piloten van Air France staken uit protest tegen nieuwe reorganisatieplannen van moederbedrijf Air France-KLM. Met de oprichting van Transavia Europe wilde de luchtvaartgroep beter concurreren tegen prijsvechters als Ryanair en easyJet. Tegelijkertijd zouden verliesgevende activiteiten, zoals de binnenlandse en Europese vluchten van Air France, verder gesaneerd worden.

Air France moet wegens de pilotenstaking dagelijks honderden vluchten schrappen