BV's enthousiast op première van "The drop"

"The drop" van Michaël R. Roskam verschijnt vandaag in de Belgische bioscopen. Heel wat bekende gezichten hebben gisteravond de galavoorstelling van de film in Brussel bijgewoond. Michaël R. Roskam, Matthias Schoenaerts en Noomi Rapace waren ook van de partij.
Michaël R. Roskam en Noomi Rapace

Het Hollywooddebuut van Michaël R. Roskam is vanaf vandaag te zien in de Belgische filmzalen. Heel wat bekende gezichten zakten dinsdagavond naar Brussel af om een galavoorstelling van de film bij te wonen.

Onder anderen Tom Barman, Clara Cleymans, Guy Vanhengel, Caroline Gennez en Lieven Scheire woonden de voorstelling van de film bij.

"Ik ben hier veel nerveuzer dan in Amerika, want ik besef dat dit mijn wereld is, mijn thuis", zei Michaël R. Roskam voor aanvang van de vertoning. Achteraf waren de reacties bijzonder lovend.

"Ik vond het geweldig. Ik hou daarvan. Zo van die verhalen die je systematisch op het verkeerde been zetten en je ongemakkelijk doen voelen. Het hoofdpersonage ziet er maar een simpele man uit, maar op het einde komt hij heel sterk uit de hoek", aldus politicus Guy Vanhengel (Open VLD).

Lieven Scheire was onder de indruk van de bijrol van Matthias Schoenaerts (foto). "Het is verwonderlijk met wat een naturel Schoenaerts in een Amerikaanse film rondloopt. Daar wordt je als Belg plaatsvervangend trots van", aldus Scheire.