De iPhone 6 Plus buigt in de broekzak

De iPhone 6 Plus heeft kennelijk een nieuwe eigenschap, maar geen die de eigenaars vrolijk maakt. Wie het toestel een tijdje in de broekzak steekt, krijgt dan een gebogen exemplaar terug. De laatste dagen duiken er op Twitter en fora van Apple klachten op van gebruikers die met foto's en filmpjes bewijs leveren voor de gebogen iPhone.

Een nieuw schandaalt(je) lijkt geboren en wie schandaal zegt, zegt meteen ook "gate". Op Twitter is de hashtag #bendgate waanzinnig populair. En telkens komt hetzelfde verhaal terug: de iPhone 6 Plus die gebogen uit de broekzak wordt gehaald. Mogelijk is het relatief grote schermformaat hiervoor verantwoordelijk.

Volgens een Franse blog bedragen de reparatiekosten ongeveer 300 euro, al lijkt de smartphone wel nog normaal te functioneren. Apple heeft overigens officieel nog niet gereageerd op de heisa die is ontstaan. Dat deed het wel bij de lancering van de iPhone 4 in 2010. Toen waren er veel klachten over de slechte ontvangst van het toestel. Klanten kregen ter compensatie een beschermhoes cadeau.

Test: De iPhone 6 Plus, zal hij buigen?

lees ook