Enige Belgische slachtoffer van 9/11 is geïdentificeerd

13 jaar na de aanslagen van 11 september op het World Trade Center in New York is het enige Belgische slachtoffer geïdentificeerd. Het gaat om de toen 31-jarige Patrice Braut. De identificatie is mogelijk door nieuwe DNA-testen.
Paola Braut met een foto van haar zoon.

Het gebeurt niet zo vaak dat er nog iemand geïdentificeerd wordt, de vorige keer was in mei. Het nieuws over de identificatie van het enige Belgische slachtoffer van de aanslagen staat onder meer bij The New York Times.

Slechts 60 procent van de 2.753 mensen die omkwamen in het WTC, zijn tot nog toe officieel geïdentificeerd (ofwel 1.639 mensen). Nu 13 jaar na de feiten probeert men nog steeds om de -vaak microscopisch kleine- menselijke resten die zijn teruggevonden, te verbinden aan de naam van een slachtoffer.

De moeder van Braut was twee weken geleden in New York voor de jaarlijkse herdenkingsceremonie op de site van het vroegere WTC (foto boven).

Meest gelezen