Jeroen Brouwers moet zijn huis afbreken

De schrijver Jeroen Brouwers moet zijn huis in Zutendaal in Limburg afbreken. De 74-jarige auteur van onder meer "Bezonken rood" en "Geheime kamers" krijgt daar van de rechter een jaar de tijd voor.

De Nederlandse schrijver Jeroen Brouwers kocht de woning in Zutendaal meer dan 20 jaar geleden. Nochtans had de vorige eigenaar al het bevel gekregen om het af te breken, omdat er geen bouwvergunning voor was. Het huis ligt in natuurgebied.

In 2011 besliste de rechter in Tongeren dat het huis moest worden afgebroken, het hof van beroep van Antwerpen heeft dat nu bevestigd. Jeroen Brouwers is 74. Hij schreef boeken als "Geheime kamers", "Bezonken rood", "Datumloze dagen" en "Bittere bloemen".

De kans is groot dat Jeroen Brouwers naar het Hof van Cassatie trekt om de beslissing aan te vechten.