Leider Boko Haram gedood volgens Nigeriaanse leger

Abubakar Shekau, de leider van de terreurorganisatie Boko Haram, is gedood. Dat heeft het Nigeriaanse leger bevestigd. Het leger liet echter niets weten over de datum en plaats.

'Een islamistische leider die in video's handelde volgens of zich uitgaf voor Abubakar Shekau, de excentrieke leider van Boko Haram, is dood', verkondigde de woordvoerder van het leger, generaal Chris Olukolade. 'Hij werd gedood in een strijd met militairen in het noordoosten van Nigeria.'

Boko Haram voert sinds 2009 een bloedige gewapende strijd in het noordoosten van het land, waar het de controle over grote gebieden heeft. Ook heeft de terreurbeweging in grote steden veel aanslagen gepleegd, zoals onder andere in de administratieve hoofdstad Abuja. Het leger lijkt de opmars van de terreurbeweging niet te kunnen stoppen.