Minimumloon in Portugal voor eerst sinds begin crisis opgetrokken

Het Portugese minimumloon is voor het eerst sinds het begin van de crisis in 2011 opnieuw verhoogd, van 485 naar 505 euro. De werkloosheid is de voorbije maanden in Portugal van een recordniveau van meer dan 17 procent gedaald naar zowat 14 procent, of de laagste stand sinds november 2011.

Het Portugese minimumloon is voor het eerst sinds het begin van de crisis in 2011 opnieuw verhoogd. De conservatieve regering, werkgevers en vakbonden zijn het vandaag in Lissabon eens geraakt over een verhoging van het minimumloon van 485 euro naar 505 euro per maand. Dat meldt het persagentschap Lusa.

Het nieuwe minimumloon wordt vanaf 1 oktober van kracht.
Experten hadden ervoor gewaarschuwd dat een te sterke verhoging van het minimumloon het recente goede nieuws op de arbeidsmarkt teniet zou kunnen doen. De werkloosheid is de voorbije maanden in Portugal van een recordniveau van meer dan 17 procent gedaald naar zowat 14 procent, of de laagste stand sinds november 2011.