Night of the Proms kiest voor drastische verjonging

In het Antwerpse Sportpaleis gaat op 7 november de dertigste editie van de concertreeks Night of the Proms van start. Voor dat jubileum kiest de organisatie niet voor een soort "best of', maar integendeel voor een "drastische verjonging". Op Proms-veteraan John Miles na staan op de affiche enkel soloartiesten die hun grootste hits scoorden na 2000.
(c) Johan Poelmans - klinikartistik.be

Night of the Proms, een initiatief van toenmalige studenten Jan Van Esbroeck en Jan Vereecke, pakt sinds 1985 uit met een nog steeds vrij unieke mix tussen klassieke en popmuziek.

John "Music was my first love" Miles was bij de eerste editie al van de partij. Later kwamen ook het orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot en het koor Fine Fleur erbij. Zij begeleidden elk jaar zowel gevestigde waarden uit de popmuziek als (al dan niet jong) talent met een klassiek repertoire.

"Studentenpubliek moet weer afzakken naar de Proms"

"Aangezien we nog lang met de Proms willen doorgaan, kiezen we dit jaar echter voor een drastische verjonging", kondigt Vereecke aan. "Je kunt nu eenmaal niet blijven teren op de grote gevestigde namen die er ook niet jonger op worden. Vorig jaar hebben Amy MacDonald en Wyclef Jean ons trouwens al erg aangenaam verrast."

Dit jaar staan CeeLo Green (Gnarls Barkley), Sam Sparro (foto), Hooverphonic en de Letse accordeoniste Ksenija Sidorova op de affiche.

Vereecke zegt met die nieuwere namen ook studenten opnieuw te willen overtuigen om naar de Proms af te zakken. "Maar het bekende concept van blijft behouden: het oeuvre van artiesten als CeeLo Green, Hooverphonic en zelfs Sam Sparro kan daar perfect aan aangepast worden", stelt hij.