Opnieuw vermoedelijke jihadist opgepakt op luchthaven van Charleroi

Op de luchthaven van Charleroi is dinsdag opnieuw een vermoedelijke jihadist opgepakt. De 24-jarige Syriër werd inmiddels door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van lidmaatschap van een terroristische groepering, zo is uit gerechtelijke bron vernomen. Het is al de tweede keer op anderhalve maand tijd dat op Charleroi een vermoedelijke jihadist wordt tegengehouden.

De verdachte kwam uit Griekenland en was op doorreis naar Scandinavië. Hij was in het bezit van valse paspoorten en van verdachte documenten die verband houden met de situatie in Syrië. De jongeman werd inmiddels door de speurders in Charleroi verhoord maar ontkent de feiten. Hij werd niettemin vandaag aangehouden wegens schriftvervalsing en deelname aan een terroristische organisatie. Maandag verschijnt de Syriër voor de raadkamer van Charleroi.

Het gaat al om de tweede arrestatie van een vermoedelijke jihadist op minder dan twee maanden tijd op de luchthaven van Charleroi. Begin augustus werd al een andere Syriër in gelijkaardige omstandigheden opgepakt. Hij kwam eveneens uit Griekenland en was op weg naar Scandinavië.