Recordaantal Belgen woont in het buitenland

Het aantal Belgen dat in het buitenland woont heeft dit jaar een record bereikt. Dat schrijven de kranten van Sudpresse. 403.641 landgenoten staan ingeschreven in het buitenland. Dat is bijna 6 procent meer dan vorig jaar en een stijging met meer dan een vijfde ten opzichte van 5 jaar geleden. Het grootste deel heeft zich gevestigd in Frankrijk.

Het exacte aantal landgenoten buiten de landsgrenzen ligt nog een stukje hoger als we ook rekening houden met de Belgen die zich niet officieel hebben ingeschreven in het buitenland. Dan komen we in totaal uit op 461.516 geëmigreerde Belgen.

Het gras blijkt het groenst te zijn bij onze zuiderburen. Frankrijk ontvangt ruim 121.000 Belgen, goed voor meer dan een kwart van alle Belgen in het buitenland. Plaats twee is de omgekeerde richting: Nederland, gevolgd door Spanje en Duitsland. De Verenigde Staten zijn - op de vijfde plaats - het eerste land buiten Europa waar de Belgen zich vestigen. Israël sluit de top tien af.