1,2 miljoen mensen in quarantaine in Sierra Leone wegens ebola

Sierra Leone heeft drie regio's en twaalf gebieden, waar in totaal 1,2 miljoen mensen leven, onder quarantaine geplaatst wegens de ebola-epidemie. Dat heeft president Ernest Bai Koroma in een televisietoespraak gemeld.

Met de maatregel, die onmiddellijk ingaat, wil de overheid nieuwe ebolagevallen opsporen, de doden begraven en de zieken verzorgen. Hoelang de quarantaine zal duren, is niet duidelijk. Eerder waren al twee districten onder quarantaine geplaatst. Daardoor zit nu bijna een derde van de totale bevolking (6 miljoen) in quarantaine.

De ebola-epidemie heeft tot dusver in West-Afrika 2.917 doden geëist. Vooral Liberia en Sierra Leone worden door de ziekte getroffen en krijgen de ziekte niet onder controle. Het goede nieuws komt uit Guinee, waar de situatie zou zijn gestabiliseerd. Ook uit Senegal en Nigeria waren al iets positievere berichten gekomen.