"Darwinisme als hardere vorm van liberalisme"

Oppositiepartij Groen is niet te spreken over enkele uitspraken van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD). De partij vraagt dat Gatz snel tekst en uitleg komt geven over de besparingen in de cultuur- en mediasector.

Dat Open VLD-minister Gatz het in het Radio 1-programma "De ochtend" het bij zijn toelichting over de besparingen in de cultuursector  had over de "survival of the fittest" heeft bij Groen kwaad bloed gezet.

"Dat is darwinisme als de hardere vorm van liberalisme. Blijkbaar zijn N-VA, Open VLD en CD&V het eens geworden over wat voor hen "de normale norm" is. En iedereen die door een tegenvaller in de problemen komt, wordt dan denigrerend bestempeld als "zwakkere". Groen verzet zich tegen een dergelijk denkkader", zegt Björn Rzoska, fractieleider van Groen in het Vlaams Parlement.

Groen vraagt dat Gatz snel tekst en uitleg komt geven over de besparingen in de cultuur- en mediasector. Vlaams Parlementslid Bart Caron wil als voorzitter van de bevoegde commissie graag een vervroegde commissievergadering organiseren.