"Dat dan juist een vogel mij tegen de grond krijgt"

Toen aan natuurfotograaf Bo Meng gevraagd werd om in een Chinees natuurreservaat foto’s te maken van de bedreigde Chinese kraanvogel, twijfelde hij geen seconde. Maar een van hen was duidelijk niet opgezet met de aandacht en gebruikte bek, vleugels en poten om dat de 42-jarige man op pijnlijke manier duidelijk te maken. Meng liep verschillende snijwonden op en moest worden verzorgd in een ziekenhuis. Het leverde wel een paar spectaculaire foto’s op.
EuroPics[CEN] agency accepts no liability for any damages, loss or legal action resulting from the use of images supplied. The publication of images supplied in any format is solely at your (the publishers) discretion & risk. Copyright always remains with EuroPics[CEN] ©. Minimum Repro Fee in the UK is £ 150.00. All Fees must be agreed before publication with EuroPics[CEN] or with EuroPics[CEN] approved agents abroad. All Rights Reserved. Publication of any images is acceptance of these terms and conditions. For reproduction rights contact picdesk@cen.at, +43 1 812 12 87 21 this si the coypright for copyright notice Also in Author you should put Europics and author title Europics and copyright URL www.europics.at

"Ik ben geconfronteerd geweest met olifanten, nijlpaarden, wilde beren, waar ook ter wereld, maar uiteindelijk ben ik verslagen door een vogel. Met zo’n attitude kan ik best begrijpen waarom dit een bedreigde diersoort is", grapte Bo op nieuwswebsite Austrian Times.

Woordvoerder Fai Fu van het natuurreservaat: "Het was een ongelukkig voorval, maar wilde dieren begrijpen niet altijd wie hen probeert te beschermen en wie niet. Kraanvogels kunnen nogal agressief uit de hoek komen. Deze fotograaf kwam een beetje te dicht en betaalde daar een prijs voor."

EuroPics[CEN] agency accepts no liability for any damages, loss or legal action resulting from the use of images supplied. The publication of images supplied in any format is solely at your (the publishers) discretion & risk. Copyright always remains with EuroPics[CEN] ©. Minimum Repro Fee in the UK is £ 150.00. All Fees must be agreed before publication with EuroPics[CEN] or with EuroPics[CEN] approved agents abroad. All Rights Reserved. Publication of any images is acceptance of these terms and conditions. For reproduction rights contact picdesk@cen.at, +43 1 812 12 87 21 this si the coypright for copyright notice Also in Author you should put Europics and author title Europics and copyright URL www.europics.at
EuroPics[CEN] agency accepts no liability for any damages, loss or legal action resulting from the use of images supplied. The publication of images supplied in any format is solely at your (the publishers) discretion & risk. Copyright always remains with EuroPics[CEN] ©. Minimum Repro Fee in the UK is £ 150.00. All Fees must be agreed before publication with EuroPics[CEN] or with EuroPics[CEN] approved agents abroad. All Rights Reserved. Publication of any images is acceptance of these terms and conditions. For reproduction rights contact picdesk@cen.at, +43 1 812 12 87 21 this si the coypright for copyright notice Also in Author you should put Europics and author title Europics and copyright URL www.europics.at

lees ook