"Ontslagen bij de VRT niet te vermijden"

"Ontslagen bij de VRT zijn niet te vermijden." Dat heeft Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz gezegd in "De ochtend" op Radio 1. "Een nieuwe efficiëntie-oefening en natuurlijke afvloeiingen zullen niet volstaan om te beantwoorden aan de besparingsdoelstellingen", aldus Gatz.

Over het verdwijnen van bijvoorbeeld een radiozender als MNM wou de minister zich niet uitspreken op Radio 1. Wel spoorde hij de openbare omroep aan om meer in te zetten op digitale content.

Gatz verdedigde zich in "De ochtend" op de storm van kritiek op de besparingen die de Vlaamse regering op Cultuur en Media gaat doorvoeren. De nieuwe minister toonde begrip voor de woedende reacties uit de sector en aanvaardt dat er protest zal komen, maar er is volgens hem nu eenmaal een gebrek aan middelen.