Cat Stevens niet blij met hoge prijzen op zwarte markt

De Britse zanger Cat Stevens (66) heeft een concert in New York afgelast wegens de hoge prijzen van de tickets op de zwarte markt. "Ik ijver al lang voor papierloze tickets voor mijn concerten in de hele wereld om de handel op de zwarte markt te vermijden", schrijft de muzikant op zijn Facebookpagina.

Cat Stevens, die zich in 1977 tot de islam bekeerde en zich sindsdien Yusuf Islam noemt, treedt in december in verschillende Amerikaanse steden op.

De zanger brak eind de jaren zestig wereldwijd door met nummers als "Matthew and son" en "I'm gonna get me a gun". In 1972 scoorde hij een hit met "Morning has broken".

De zanger reist momenteel de wereld rond om zijn eerste album in vijf jaar voor te stellen, dat eind oktober op de markt komt. Het album is getiteld "Tell 'em I'm gone". Op 9 november geeft hij een concert in Vorst Nationaal.