Clooney en Alamuddin stappen maandag in het huwelijksbootje

Maandag 29 september 2014. Dat wordt de dag waarop George Clooney en zijn verloofde Amal Alamuddin elkaar het jawoord geven in het stadhuis van Venetië. Het bestuur van de Italiaanse stad maakte het nieuws vandaag bekend.
AP2014

Eerder deze maand had Clooney al verklapt dat hij "over enkele weken" met Alamuddin zou trouwen en wel in Venetië. Vandaag raakte bekend dat de (burgerlijke) plechtigheid aanstaande maandag plaatsvindt.

Sinds vandaag staan immers de woorden "matrimonio George Clooney" op die dag in de agenda van het stadhuis neergeschreven. Tegelijk heeft het stadsbestuur een resem richtlijnen meegegeven die toeristen of andere toeschouwers op het moment van de plechtigheid uit de buurt van het stadhuis moeten houden. Zo zullen verschillende straten en pleinen tussen 12 uur en 14 uur worden afgesloten.

Volgens de Italiaanse media zal het gezelschap na de plechtigheid voor een receptie naar het 7-sterrenhotel Aman Canal Grande trekken. Onder anderen acteurs Angelina Jolie, Brad Pitt en Matt Damon behoren naar verluidt tot de genodigden.