Coalitie bombardeert door IS gecontroleerde raffinaderijen

De coalitie heeft in Syrië nieuwe luchtaanvallen uitgevoerd tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Dit keer werden kleine raffinaderijen geviseerd die gebruikt worden om de jihadisten te financieren.
AP2008

Onder meer Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten namen deel aan de luchtaanvallen, zo hebben de Amerikanen laten weten. Aangezien het een lopende operatie betreft, wil het Pentagon voorlopig geen verdere details vrijgeven.

De jihadisten controleren in Irak en Syrië verschillende raffinaderijen waarmee ze hun financiering verzekeren door de gesmokkelde olie via tussenpersonen in Turkije, Irak, Iran en Jordanië te verkopen.

Sinds 8 augustus hebben de Verenigde Staten al bijna tweehonderd luchtaanvallen uitgevoerd tegen doelwitten van IS in Irak. Die bombardementen, met de steun van vijf Arabische landen, werden uitgebreid naar Syrië.