Diefstal "Olympia" van Magritte blijft onopgelost

Het gerechtelijk onderzoek naar de diefstal van het schilderij "Olympia" van de Belgische schilder René Magritte is afgerond. Dat is bij het parket van Brussel vernomen. Het schilderij is dan wel terecht, een dader is nooit gevonden.

Het verhaal begint in 2009. In de voormalige woning van Magritte in Jette ontvreemden dieven het schilderij "Olympia". Twee jaar later wordt het via een tussenpersoon aan het gerecht teruggegeven, vermoedelijk omdat het kunstwerk te beroemd is om te verkopen.

Het gerechtelijk onderzoek naar de kunstroof is nu afgerond. Hoewel het schilderij terecht is, blijft het raden naar de identiteit van de dader(s). Die zijn nooit gevat, ondanks verschillende onderzoeksdaden. De diefstal blijft dus onopgelost. Het parket van Brussel zegt wel dat een nieuw onderzoek kan worden geopend indien in de toekomst nieuwe elementen zouden opduiken.

Meest gelezen