Drones zoeken naar zwembaden van belastingontduikers

In Argentinië zet de belastingdienst drones in om villa's en zwembaden waarop geen belastingen worden betaald, op te sporen. Er zouden al 200 illegaal gebouwde villa's en 100 illegaal geplaatste zwembaden gespot zijn.

Volgens de belastingdienst werden de onbemande vliegtuigjes vooral ingezet in een exclusieve buurt bij de hoofdstad Buenos Aires. De drones namen er foto's van percelen die officieel geregistreerd staan als "onbebouwd", maar waar wel degelijk riante optrekjes op terug te vinden zijn.

De belastingontduikers kregen ondertussen de opdracht om hun papieren in orde te krijgen en kijken aan tegen een hoge boete.

De fiscus vond zijn inspiratie bij de Argentijnse veiligheidsdiensten. Zij werken al langer met drones, die overigens zo'n 10.000 euro per stuk kosten.