Jason Orange verlaat Take That

Slecht nieuws voor de fans van Take That: Jason Orange heeft besloten de band te verlaten. Dat zegt hij in een persmededeling. Na wereldwijd succes in de jaren 90 bliezen 4 van de 5 leden Take That in 2005 nieuw leven in. Hoe het nu verder moet, is niet duidelijk.

"Ik heb de mooiste jaren van mijn leven met Take That beleefd", zegt Orange. "Ik wil iedereen bedanken die deel van deze reis uitmaakte, inclusief de bandleden die als broers voor me zijn. Daarnaast gaat mijn dankbaarheid uit naar onze goede, lieve, mooie en trouwe fans."

"We hebben geen ruzie gemaakt", benadrukt hij. "Dit is volkomen mijn eigen beslissing."

"Progress"

Take That werd oorspronkelijk in 1990 opgericht. De band telde 5 leden en kende wereldwijd succes met nummers als "Back for good", "Pray" en "Relight my fire". In 1995 kwam het tot een split toen Robbie Williams de band verliet. Hij zou in de volgende jaren een succesvolle solocarrière uitbouwen.

De overige vier leden besloten in 2005 Take That nieuw leven in te blazen, niet zonder succes. In 2010 was de groep tijdelijk weer voltallig toen Williams besloot mee te werken aan het album "Progress".

"We aanvaarden en respecteren zijn beslissing"

"Enkele jaren geleden werd duidelijk dat Jason twijfelde om verder te gaan", zeggen de overige bandleden in een reactie op zijn vertrek. "We hoopten dat hij van gedacht zou veranderen indien we hem de nodige tijd en ruimte gaven. Dat was niet het geval. We aanvaarden en respecteren zijn beslissing. We weten dat het niet makkelijk was."