Lading slachtafval op E40 opruimen duurt hele nacht

Een vrachtwagen van een onderaannemer van het vilbeluik Rendac in Denderleeuw is gisteravond op de E40 zowat heel zijn lading slachtafval verloren. Dat gebeurde aan de verkeerswisselaar in Groot-Bijgaarden richting Gent. De brandweer en de Civiele Bescherming waren de hele nacht bezig met het schoonmaken van de snelweg.

Net na de verkeerswisselaar ging de klep van de grote laadbak van de vrachtwagen open, waardoor de stinkende inhoud op de weg viel. De bestuurder reed verder over de parking, waar er ook heel wat rottende dieren werden uitgespreid. De rit ging vervolgens weer naar de E40 tot de trucker halt hing op een noodparking. Het is niet duidelijk waarom de man bleef doorrijden. Verschillende wagens liepen schade op toen ze over het slachtafval reden.

Politie en brandweer sloten enkele rijstroken in de richting van Oostende af. Dat veroorzaakte aanzienlijke verkeershinder. De brandweer van Asse moest de hulp inroepen van de civiele bescherming om de lading op te halen. Het reinigen van de stevig klevende vetlaag op het asfalt is een tijdrovende klus. De Civiele Bescherming gebruikt daarvoor een sterk werkend detergent.

Omstreeks 6.30 uur was de weg opnieuw volledig vrijgemaakt.