Malcolm Young stapt voorgoed uit AC/DC

De Australische muzikant Malcolm Young heeft bekendgemaakt dat hij definitief stopt als slaggitarist bij AC/DC. Eerder was al bekend dat de groep zonder de medeoprichter aan een nieuw album werkt. De 61-jarige Malcolm Young stopt wegens gezondheidsredenen, maar over zijn ziekte zijn geen details bekend.

Malcolm Young moest in april verstek geven voor enkele optredens met zijn band AC/DC en belandde later in het ziekenhuis. Toen meldde de band dat de 61-jarige slaggitarist en mede-oprichter van AC/DC slechts tijdelijk afwezig zou zijn.

Later dit jaar raakte bekend dat AC/DC zonder Malcolm Young aan zijn vijftiende studioalbum werkt. "Rock or bust" wordt begin december uitgebracht. Het is het eerste album van de groep waarop Malcolm Young niet te horen is. Tijdens de opnames werd de gitarist vervangen door zijn neef Steve Young. Steve Young zal ook met de band op tournee gaan.

Malcolm Young richtte AC/DC samen met zijn broer en sologitarist Angus Young op in 1973. De groep scoorde wereldhits met "Whole lotta Rosie", "Back in black" en "Thunderstruck".