Nederland vraagt militairen geen uniform te dragen op de bus

Het Nederlandse ministerie van Defensie heeft zijn personeelsleden verzocht om geen militair uniform te dragen wanneer ze het openbaar vervoer nemen. Nederland maakte gisteren bekend dat het, net als ons land, zal deelnemen aan de internationale coalitie tegen de terreurorganisatie IS in Irak. De overheid vreest dat radicale moslims hiervoor vergelding zullen willen nemen.

Nederland besliste gisterenavond om zes F-16-gevechtsvliegtuigen vrij te maken voor de deelname aan de coalitie tegen IS. De Nederlandse vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) erkende dat de deelname ook bepaalde risico's inhoudt.

"Nederland zal hierdoor meer in het oog lopen van jihadi's. We zijn daarop voorbereid", luidde het. Het Nederlandse terreurdreigingsalarm staat momenteel op "aanzienlijk", het op een na hoogste niveau.