Parket wil Didier Donfut voor correctionele rechtbank

Het parket van Bergen wil Didier Donfut, minister van Staat Robert Urbain (beiden PS) en een van hun vennoten voor de correctionele rechtbank brengen, voor valsheid in geschrifte en misbruik van vertrouwen. Dat schrijft L'Echo. Het requisitoir is klaar en goedgekeurd. De zitting van de raadkamer is gepland op 14 oktober.
BELGA/LEFOUR

De drie worden ervan beschuldigd dat ze onrechtmatig een dienstverleningscontract hebben afgesloten tussen de Gasintercommunale van Henegouwen (IGH) en het consultancybedrijf IDEE van Didier Donfut met als doel de wet te omzeilen. Dat diende vooral de belangen van Donfut zelf en zorgde ervoor dat de vroegere Waalse minister vergoedingen opstreek die niet in verhouding stonden tot het geleverde werk.

Toen de feiten in 2009 onthuld werden, leidde dat tot het ontslag van Donfut in de Waalse regering. De intercommunale IGH werd nadien overgenomen door gas- en elektriciteitsnetwerkbeheerder Ores, waar Donfut in 2013 tot voorzitter werd gekozen. Aangezien de belangen van IGH mogelijk geschaad zijn, beraadt Ores zich om zich burgerlijke partij te stellen tegen de socialist.