Proces bomaanslagen Boston uitgesteld naar volgend jaar

Het proces over de aanslagen bij de marathon van Boston is uitgesteld naar 5 januari 2015. De advocaten van de belangrijkste verdachte, Djokhar Tsarnaev, slaagden er echter niet in om het proces te laten plaatsvinden in een andere stad.
2013 AP

Bij de dubbele aanslag op 15 april 2013 kwamen drie mensen om het leven en raakten 264 mensen gewond. Tientallen gewonden moesten ledematen laten amputeren. De 21-jarige Djokhar Tsarnaev, van Tsjetsjeense origine, wordt ervan beschuldigd samen met zijn oudere broer Tamerlan Tsarnaev achter de aanslag te zitten. Tamerlan werd gedood tijdens de klopjacht door de politie.

De rechter kende een uitstel van twee maanden toe met het oog op de hoeveelheid van de stukken in het dossier. De advocaten van Tsarnaev hadden daarnaast gevraagd dat het proces in een andere stad zou plaatsvinden en suggereerden zelf onder andere Washington. Ze zijn van mening dat een onpartijdig proces in Boston niet mogelijk is. De rechter ging echter niet in op die eis.