Shia LaBeouf loopt "metamarathon" rond museum in Amsterdam

Shia LaBeouf heeft zich vandaag van zijn sportieve kant laten zien. De Amerikaanse acteur nam in Amsterdam deel aan een conceptuele kunstvoorstelling. Concreet liep hij met enkele andere sportievelingen een zogenoemde "metamarathon" rond het Stedelijk Museum.

144 rondjes liep LaBeouf. Samen met enkele andere lopers werkte hij op die manier een "metamarathon" af. Meer dan een sportieve aangelegenheid, was de stunt een heus conceptueel kunstwerk.

Binnenin het Stedelijk Museum vond immers 12 uur lang een artistieke conferentie plaats. Zo'n 600 kunstenaars en filosofen bliezen verzamelen om te reflecteren over de manier waarop de "sociale media"-generatie die in de jaren 80 is geboren de wereld bekijkt.

De "metamarathon" moest de lange debatten in het museum symboliseren. LaBeouf liep zijn rondjes in een opmerkelijke paarse legging en een lichtgroen shirt.

LaBeouf is bekend van films als "Wall Street: money never sleeps" en "The transformers". Eerder dit jaar nam hij al eens deel aan een conceptuele kunstvoorstelling door met een papieren zak over het hoofd in een kamer plaats te nemen. Op de première van de film "Nymphomaniac" in Berlijn verscheen hij eveneens met een papieren zak over het hoofd op de rode loper. Daarop stond toen "I am not famous anymore" geschreven.